DOMOV BIOGRAFIJA MEDIA GALERIJA PRESS KONTAKT

Biografija

Glasba Katjo spremlja že vse življenje, prvi studijski posnetek pa je naredila pri sedmih letih. Kot osnovnošolka se je udeleževala različnih mednarodnih festivalov v Bolgariji, Rusiji, Makedoniji, na Hrvaškem, Danskem, Poljskem, v Maroku ipd., kjer je navduševala občinstvo in organizatorje. V tujini in tudi v Sloveniji (na tekmovanjih oziroma festivalih Melodije morja in sonca ter Korajža velja) je prepevala svoje pesmi, ki jih je izdala na promocijski zgoščenki z naslovom Prijateljstvo. Medtem je bila tri leta članica zbora Carmina Slovenica. Štiri leta se je učila igrati klavir na nižji glasbeni šoli v Slovenski Bistrici, pozneje pa je opravila še tri letnike saksofona, čeprav je vedno dajala prednost petju. Prva tri leta se je klasičnega in pop petja učila pri Nacetu Junkarju, potem pa je štiri leta znanje dopolnjevala pri Dadi Kladenik, ki ji je pomagala razširiti glasbeno obzorje in jo navdušila za jazz petje. Ker pa je Katja po duši upornica, je bila tri srednješolska leta tudi članica rock skupine G-spot, s katero so posneli nekaj avtorske glasbe in tri videospote.

Po splošni maturi, ki jo je opravila po štiriletnem gimnazijskem programu Srednje šole Slovenska Bistrica, je opravila sprejemne izpite na Konzervatoriju za glasbo in igralstvo v Celovcu ter se vpisala na oddelek za jazz in pop petje, pozneje pa še na univerzitetni študij pedagogike, in to prav tako v Celovcu. Ob študiju je delala kot studijska pevka, poučevala je petje (eno leto tudi v glasbeni šoli Logatec) in kot glavna ali spremljevalna pevka sodelovala z različnimi slovenskimi in tujimi glasbeniki v najrazličnejših glasbenih izzivih. Med njimi so Tabu, Maja Keuc, Nuša Derenda, Alenka Godec, Jure Ivanušič, Oto Pestner, Eva Boto, Jan Plestenjak, Nina Pušlar, Hamo, Maya, Bilbi, Marko Črnčec, Igor Bezget, Vid Žgajner, Janez Skobe, Boštjan Grabnar, Doša, Mak Grgić, Christopher Cross, Jem Cooke, Musical Youth, Regina, Bele vrane, Big band RTV Slovenija, Big band Radlje ob Dravi, Špicikuc Orchestra, Andrej Šifrer, Anžej Dežan, Omar Naber, Alya, E.V.A., Samuel Lucas, Billysi, Andraž Hribar, Funk Connection, Yuhubanda, Natalija Verboten, Pika Božič, Andrej Šifrer, Interceptor, Trkaj, Eva Černe, Studiogrooves in mnogi drugi.

Leta 2005 se je udeležila pevskega tekmovanja Bitka talentov v oddaji Spet doma na TV Slovenija. Tako se je prvič predstavila širšemu občinstvu in zasedla tretje mesto. Leto kasneje jo je k sodelovanju na Slovenski popevki povabila skupina Yuhubanda. S skladbo Če je to slovo so zmagali po izboru občinstva, istega leta pa je z Anžejem Dežanom in s skladbo Mr. Nobody kot spremljevalna vokalistka odpotovala v Atene in zastopala slovenske barve na tekmovanju za izbor pesmi Evrovizije.

Dve sezoni je bila tudi članica hišnega orkestra Mali ekrani v glasbeni oddaji Parada na TV Slovenija (v letih 2010 in 2011), v maju 2011 pa je drugič odpotovala na Evrosong, takrat kot spremljevalna pevka Maje Keuc za pesem No one.

Tudi leta 2012 jo je pot peljala na Evrosong, takrat je z našo najmlajšo evrovizijsko predstavnico Evo Boto odpotovala v Baku, kjer je bila ena od petih spremljevalnih vokalistk za pesem Verjamem.

V februarju 2012 so Katji Marko Črnčec, Vid Žgajner, Martin Bezjak in drugi člani ekipe pomagali posneti in izdati debitantski pop album z naslovom Veš, kaj mislim? Na njem je enajst avtorskih skladb s pridihom funka in jazza. Album je izdala pri založbi Celinka. Po promociji albuma v klubu Cirkus je s svojim bandom, katerega člani so Marko Črnčec (klaviature), Teo Collori (kitara), Robert Jukič (bas) in Žiga Kožar (bobni), nastopala na odrih festivalov Godibodi in Poletna muzejska noč 2012.

Istega leta je sodelovala v velikem glasbenem ciklusu znanega slovenskega jazz glasbenika Igorja Bezgeta " Pangea, ki se je odvijal na Jazz odru festivala Lent.

V letu 2013 je bila članica hišnega ansambla oddaje Moja  Slovenija in delovala v zasedbi Okustični skupaj s Karin Zemljič in z Matetom Brodarjem.

V tem letu je pričela dve zanimivi sodelovanji v želji po ustvarjanju glasbe. S Studiogrooves (producenta Fedja Juvan, Tim Bridges) se je podala v bolj soul vode, s producentoma Janezom Skubetom in Žigo Mrazom pa v bolj elektronsko obarvano glasbo.

V vseh teh letih je bila Katja gostja mnogih festivalov, kot so 50 let Slovenske popevke, Poletna noč in Slovenska popevka, gostja zabavnih oddaj na nacionalni televiziji (NOD, Nedeljsko popoldne, Ema, Ugani, kdo pride na večerjo, Spet doma).

Kot studijska pevka pa Katja ne snema samo avtorske glasbe, je tudi stalnica zvočne podobe za različne slovenske radijske postaje, kot so Radio Slovenia Internacional, Radio Antena, Radio Ena, Radio Center in Koroški radio.

V letu 2014 se je preselila v Los Angeles, kjer nastopa, ustvarja, poučuje in nabira nove glasbene izkušnje. V akustičnem vzdušju nastopa skupaj z vrhunskim kitaristom Makom Grgičem in glasbeniki, kot so Louis Von Taylor (Kool & The Gang), Del Atkins, Joel Scott, Darryl Crooks (Snoop Dogg, Ledisi), Eric Valentine in drugi.Content Management Powered by CuteNews